Contact Us
Ik ben er voor je, dag en nacht. Voor dringende gevallen ben ik altijd bereikbaar, voor andere vragen kun je me mailen.
- Lindenlaan 81, 1271 AX Huizen
Tel:
Email:
Veelgestelde vragen
Neem eerst even de tijd om tot rust te komen. Als jullie er klaar voor zijn, bel dan de (huis)arts om het overlijden vast te laten stellen. Daarna mag je mij direct bellen op 06 – 29 56 70 60. Ik ben dag en nacht bereikbaar. In een kort telefoongesprek bespreken we wat er op dat moment nodig is en maken we een afspraak. Wanneer ik bij jullie ben, beginnen we met de eerste zorg voor je geliefde en het bespreken van de opbaring.
Ja, dat mag altijd — ongeacht of en waar je verzekerd bent. Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar (zoals DELA of Monuta), maar dat is een misverstand. Jij bepaalt zelf wie jullie bijstaat in deze kwetsbare periode.
Waarom is dat belangrijk? Een afscheid is iets heel persoonlijks. Je wilt iemand naast je die bij jullie past, die luistert zonder oordeel, en die aan een half woord genoeg heeft. Iemand die met aandacht meedenkt, structuur en rust brengt, en oog heeft voor de emoties én de praktische kant.
Als je kiest voor TAMARA uitvaartzorg, kies je voor kleinschalige, liefdevolle begeleiding. Ik ben er voor jullie vanaf het eerste telefoontje tot ver na de uitvaart. Geen keuzemenu’s of steeds een ander gezicht, maar één vertrouwd aanspreekpunt.
Meer weten over wat ik voor jullie kan betekenen?
👉 Lees hier verder over mijn uitvaartbegeleiding
De kosten van een uitvaart hangen grotendeels af van de gemaakte keuzes. Wordt het bijvoorbeeld een begrafenis of een crematie? Een eenvoudige kist of eentje van massief hout? Een afscheid in kleine kring thuis of een ceremonie in een aula met livemuziek en uitgebreide catering?
Als richtlijn: een gemiddelde uitvaart kost tussen de € 6.000 en € 10.000. Maar het kan ook goedkoper — of duurder — afhankelijk van wat bij jullie past.
Voorbeelden van kostenbepalers:
- Begraven, natuurbegraven of cremeren
- Drukwerk: rouwkaart, advertentie, dankkaartjes
- Kist: een eenvoudig model, van massief hout of een bijzondere mand
- Opbaring: thuis, een uitvaartcentrum, een 24-uurskamer of in het mortuarium.
- Locatie en afstanden: rouwvervoer, zaalhuur en catering
- Invulling: bloemen, muziek en fotografie/videografie
Kan het ook met een kleiner budget?
Ja, absoluut. Een budgetuitvaart kan net zo persoonlijk en warm zijn. Lees hierover meer op <budgetuitvaart> Wat het ook wordt: ik denk met je mee, reik ideeën aan en help bewuste keuzes maken. Zodat de uitvaart klopt — niet alleen in gevoel, maar ook financieel.
👉 Lees <hier> meer over de kosten van een uitvaart
Ja, dat mag zeker. Samen wassen, verzorgen en aankleden kan een liefdevol en troostend moment zijn. Veel mensen ervaren het als een waardevolle manier om nog iets te kunnen doen — om stap voor stap afscheid te nemen.
Je bepaalt zelf wat je wel of niet wilt doen. En als je liever toekijkt of alleen op een afstandje aanwezig wilt zijn, is dat ook helemaal goed. Ook kinderen kunnen op hun eigen manier betrokken worden — bijvoorbeeld door een knuffel of een tekening mee te geven.
Door nu al na te denken over je afscheid, houd je zelf de regie én geef je je dierbaren later duidelijkheid en rust. Tijdens een wensgesprek bespreken we wat voor jou belangrijk is — van cremeren of begraven tot muziek, bloemen of een bijzondere locatie.
Na afloop ontvang je een overzicht van je wensen in een persoonlijk document. Dat geeft houvast — voor jezelf en voor later.
Wil je liever eerst zelf aan de slag? Vraag dan vrijblijvend het wensenboekje aan via info@tamarauitvaartzorg.nl of stuur me een berichtje via WhatsApp. Ik stuur het je graag kosteloos toe.
Natuurbegraven is een duurzame manier van begraven in een natuurgebied. Geen stenen grafmonumenten, maar een plek die opgaat in het landschap. De natuur zorgt voor het onderhoud, en het graf blijft voor altijd bestaan.
Veel mensen kiezen hiervoor vanwege de rust, eenvoud en verbondenheid met de natuur. Het is een eenmalige aankoop, zonder jaarlijkse grafrechten.
Ik help je graag bij het vinden van een passende plek en het vormgeven van een persoonlijk afscheid in de natuur.
Steeds meer mensen willen een uitvaart die recht doet aan hun zorg voor de aarde. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mooie en milieuvriendelijke mogelijkheden:
De Loop Living Cocoon™
’s Werelds eerste levende doodskist die de natuur verrijkt door in slechts 45 dagen biologisch af te breken en onze voedingsstoffen op de meest natuurlijke manier terug te geven.
Natuurlijke kisten en manden
Er zijn kisten van onbewerkt hout, wilgentenen of bamboe — stuk voor stuk duurzaam geproduceerd. Ook gevlochten manden zijn een prachtig natuurlijk alternatief.
Kleding van natuurlijke materialen
Bijvoorbeeld linnen, wol of biologisch katoen — stoffen die volledig afbreekbaar zijn. Er bestaan ook speciale wikkeldoeken of hemden van minerale vezels.
Groene keuzes in vervoer, drukwerk en bloemen
Denk aan rouwauto’s op elektriciteit of biodiesel, drukwerk op gerecycled papier of bloemen van het seizoen, zonder plastic of steekschuim.
De uitvaart moet plaatsvinden binnen zes werkdagen na overlijden (exclusief weekend en feestdagen), en minimaal 36 uur erna. Een uitvaart moet volgens de wet plaatsvinden tussen 36 uur en zes werkdagen na het overlijden (weekenden en feestdagen niet meegerekend). Deze termijn geeft ruimte om alles zorgvuldig en met aandacht te regelen.
Soms kunnen uitzonderingen gelden, bijvoorbeeld bij overlijden in het buitenland. Of wanneer nabestaanden uit het buitenland moeten komen. In zulke gevallen kan er uitstel worden aangevraagd bij de officier van justitie.
Als er geen geld of verzekering is, kan de gemeente zorgen voor een sobere uitvaart. Deze wordt dan volledig geregeld zonder inspraak van de nabestaanden. Vaak is het – zelfs met een klein budget – toch mogelijk om zélf regie te houden over het afscheid.
Samen kunnen we bekijken wat wél kan binnen de beschikbare middelen. Ook een budgetuitvaart kan persoonlijk en liefdevol zijn, met ruimte voor mooie symboliek, eigen inbreng en creatieve oplossingen.
Na een crematie wordt de as ongeveer 30 dagen bewaard in het crematorium. Dat is wettelijk zo bepaald — deze periode biedt rust en ruimte om in alle rust na te denken over wat je met de as zou willen doen.
De as wordt bewaard in een standaard asbus, waarin ook een klein identificatiesteentje zit, zodat je zeker weet dat het om de juiste persoon gaat. Het moment van ophalen is vaak beladen en emotioneel. Daarom is het fijn om samen te gaan, bijvoorbeeld met een familielid of goede vriend(in). Het crematorium zal vragen naar je legitimatie.
Wat je daarna met de as doet, mag je zelf bepalen. Je kunt ervoor kiezen om:
- de as uit te strooien op een plek die veel betekende (houd hierbij wel rekening met de wettelijke regels en eventuele toestemming van de grondeigenaar),
- de as te bewaren in een mooie, persoonlijke urn,
- een deel van de as te verwerken in een sieraad of kunstwerk,
- of de as bij te zetten of te begraven op een begraafplaats of in een urnenmuur.
Wat voor jullie passend voelt, is leidend. Ik denk graag met je mee over een vorm die recht doet aan de persoon en jullie band.